Tandläkare i Stockholm

Tandläkare Stockholm rekommenderar att du tar en kontroll minst två gånger om året. Samtidigt som du träffar tandläkaren kan du också boka tid hos tandhygienisten som rengör och polerar tänderna åt dig.

Tandläkaren kontrollerar att dina tänder är i gott skick. Om du har ett hål eller ett hål kan du behöva en fyllning, vilket är en liten mängd porslin som tandläkaren använder för att fylla hålet. Många vuxna har en eller flera fyllningar – ofta i baktänderna eller kindtänderna.

Du kan få allvarligare problem med dina tänder och ibland måste tandläkaren ta en röntgen för att se skadorna på dina tänder tydligare. Till exempel kan en tand vara så dålig att tandläkaren rekommenderar en tanduttagning (där tanden tas bort) eller så kan du behöva rotfyllning, där tandläkaren reparerar skador på en tands rötter. Vid båda dessa tillfällen behöver du ett bedövning så att du inte känner smärtan. (Tyvärr kommer du fortfarande att kunna höra ljudet från tandläkarens borr, det metallinstrument som används för att öppna upp tanden.)

Vissa vuxna upplever också problem med sina visdomständer. Det finns fyra av dessa tänder: två övre tänder och två nedre tänder längst till vänster och till höger om munnen. Om de inte kommer ner ordentligt kan de bli smärtsamma och måste tas bort.

Om du ramlar och slår ut en av dina framtänder kan tandläkaren kanske passa en konstgjord tand. Tandläkaren kan också reparera tänder som har gått sönder genom att sätta en krona på tanden för att förhindra att den sönderdelas ytterligare.

Specialtandläkare (kallas tandreglering) kan räta ut tårar som är krokiga. De sätter hängslen (trådar) på tänderna för att göra detta. Många barn behöver göra detta arbete.

Slutligen är ”förebyggande bättre än botemedel”. Tandläkare rekommenderar att du borstar tänderna två gånger om dagen och använder tandtråd för att ta bort mat mellan tänderna. Ett antibakteriellt munvatten hjälper till att undvika ansamling av plack och därmed Akut tandvård Stockholm.

Here is an interesting video!